Tule stof kopen bij Royal Look

tule stof kopen

Wil je tule stof kopen? Neem dan een kijkje op de website royallook.nl. Royal Look heeft een breed assortiment aan tule stoffen, wel ruim 50 verschillende in verschillende kleuren. Bijvoorbeeld bruidstule in verschillende tinten voor de perfecte droomjurk. Bruidstule kan je ook gebruiken als decoratie materiaal.

tule stof kopen

Hoe je het beste tule stof kan verwerken

De tule stof is zeer licht, daarom rafelt het snel. Het beste kan je omzomen tijdens het verwerken van tule. Daarnaast is aan te raden om de stof direct langs het patroon te leggen en deze netjes af te knippen en de tule stof dus niet te markeren met krijt. Aangezien tule stof losjes geweven is, hangt de steek af van de andere stof waar je de tule aan wilt naaien. Je hebt geen speciale naalden nodig om tule stoffen te naaien. De stof kan je het beste met de hand wassen, Maar niet in de droger doen dus aan de lucht laten drogen.

De geschiedenis van tule

De tule stof komt uit Frankrijk en is vernoemd naar de Franse stad Tulle. Vroeger werd de tule stof gebruikt voor balletkleding in Parijs, nu wordt er nog steeds tule gebruikt in danskleding, daarnaast ook veel voor bruidskleding en feestkleding. Daarnaast kun je tule stof gebruiken als klamboe voor tegen de muggen, ook wordt tule veel gebruikt als decoratie in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *