Goede wintertips voor overhemden

Een standaard overhemd alleen is in deze winterperiode al snel te fris. Gelukkig zijn er enkele goede wintertips voor het dragen van overhemden tijdens de wintertijd. We sommen ze hier even voor je op.

Knitted overhemden

Je kent ze vast wel, de iets dikkere overhemden gemaakt van stoffen als flanel, jeans en ribstof. Heerlijk comfortabel en vooral bedoeld om casual te dragen. Onder een pullover of een colbert zul je het al snel te warm krijgen. Deze overhemden worden ook wel knitted overhemden genoemd omdat ze op een heel andere manier zijn geweven dan een standaard overhemd. Ze zijn in elk geval super comfortabel en heerlijk warm.

Overhemden en pullovers

Kies je toch voor een standaard overhemd dan is het een goede optie om het overhemd te dragen in combinatie met een pullover. Kies voor een pullover met een V-hals als je voor een formele look gaat. Pullovers met een ronde hals horen eerder bij een casual look. Het is bij een pullover goed om een overhemd te dragen dat aansluit. Kies voor een slim fit overhemd. Dat voorkomt dat er niet teveel oneffenheden onder de pullover te zijn door opgepropte stof van het overhemd.

Verschillende boorden van overhemden

Soms kom je erachter dat een bepaald boord van het overhemd toch niet goed past bij de pullover die je er overheen draagt. Er zijn verschillende soorten boorden zoals de button down, de hidden button down of een mao boord. Dit laatste boord is minder hoog dan een standaard boord en kan daardoor beter passen bij je pullover. Een andere mogelijkheid is de button down boord. Bij de button down zitten de punten van de boord met knoopjes vast aan het overhemd zodat ze perfect blijven zitten onder de pullover en je altijd een correcte uitstraling hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *