Dames handtassen

Dames handtassen… als ik mij nog goed herinner waren ze mijn eerste grote liefde. En als het leven even anders had gelopen dan had ik zonder twijfel handtassenontwerper geworden. Mijn obsessie voor handtassen kwam er zelfs voor mijn tweede verslaving, namelijk schoenen. Ik heb dan ook heel wat dames handtassen waar ik uit kan kiezen en ik houd er dan ook van om bij iedere outfit een andere handtas te kunnen kiezen. We mogen ons als vrouwen toch zelf ook een beetje verwennen! Ik deel met jullie graag wat ik belangrijk vind bij het kiezen van dames handtassen zodat je schoonheid met de praktische kant van de zaken kunt combineren.

Dames handtassen kiezen

Het online zoeken van dames handtassen kan een tijdrovende klus worden als je niet weet waar je op moet letten. Hier enkele tips om je zoektocht te vereenvoudigen:

  • De grootte: Hoe groot moet je handtas zijn? Wat wil je allemaal meenemen? Denk aan wat je normaal gezien zou willen meenemen en voeg daar dan nog een beetje extra ruimte aan toe. Zo speel je het veilig en heb je zeker genoeg ruimte zonder te overdrijven. Te grote dames handtassen flatteren je ook niet en komen als onverzorgd over.
  • De perfecte vorm: De vorm van dames handtassen bepaalt je hele voorkomen. De gouden regel is hier: Ga voor een vorm van dames handtas die het tegengestelde van je lichaamsbouw vormt. Ben je groot en eerder dun ga dan voor een kleinere en ronde handtas. Heb je wat meer rondingen ga dan voor een sterk afgelijnde handtas. Ben je eerder klein en mooi gevormd, ga dan voor een grotere en rechthoekige handtas.
  • De juiste kleur: Kleuren en dames handtassen… een moeilijke keuze. Zwart gaat met zo goed als alles samen en kan tijdens alle seizoenen. Ga je voor een andere kleur dat moet je deze afstemmen op je garderobe. Wij zijn voorstanders van standaardkleuren zoals zwart en bruin voorzien van een accentkleur die afgestemd is op je outfit.