Armbanden

Armband

Is binnenkort iemand uit jouw buurt jarig en weet je niet wat je hem of haar moet geven? Geef dan leren armbanden aan hem of haar. Met een leren armband zit je altijd goed, het geeft een mooie en stoere uitstraling en geeft je armen net iets meer dan een kale huid.  Een armband is een sieraad dat om de arm ( rond de pols) wordt gedragen. Armbanden kunnen veel vormen hebben. Niet alle armbanden zijn van hetzelfde materiaal gemaakt. Ze kunnen van kralen, zilver, goud, staal, plastic, hout maar ook van makkelijke materialen zoals wol gemaakt worden. 

Armband heren

Kenteken

Armbanden worden ook gebruikt om een functie te laten zien via je armbanden. Zo kan de drager zichzelf kenbaarder maken. Een paar voorbeelden zijn:

  • Militaire politie dragen een armband om zichzelf te kunnen onderscheiden van de gewone manschappen
  • Belgische politieagenten. Als belgische politieagenten niet hun beroepskleding aan hebben dragen ze een rode armband om zichzelf te kunnen identificeren wanneer zij hun macht gebruiken
  • Aanvoerder. Een aanvoerder van een voetbalclub kan je via een captain armband  herkennen. 
  • Een zwarte armband geeft vaak aan dat de drager in de rouw is. 
  • Ook heb je nog van die vriendschap armbanden. Zo vriendschap armband zijn 2 armbanden en als je die 2 bij elkaar doet is het een geheel. Daarom geven meesten mensen een vriendschap armband aan zijn of haar beste vriendin/vriendin. 

Zo je dan ook dan armbanden niet zomaar een sieraad is, maar kan ook een betekenis hebben.